مقالات

تختخواب کودک چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

تخت خواب های دو طبقه

کودک شما از زمانی که نوزاد است تا سنین 4 یا 5 سالگی بیشترین وقت خود را در خواب سپری می کند. به همین خاطر، باید بهترین تختخواب کودک را انتخاب کنید تا احساس آرامش و امنیت کند.

شاید انتخاب تختخواب ساده به نظر بیاید اما باید ویژگی های مهمی را در نظر داشته باشید. زیرا خرید تخت خواب چیزی نیست که هر سال برای آن اقدام کنید. شما باید یک نوع تختخوابی را انتخاب کنید که چندین سال دوام داشته باشد. همچنین راحتی و آرامش نوزاد شما را به همراه داشته باشد.

امروزه انواع مختلفی از تختخواب ها در بازار موجود است که از نظر کیفیت، طرح و اندازه با هم فرق دارند. با استفاده از نکاتی که در ادامه به شما می گوییم می توانید یک تختخواب استاندارد و مطابق با نیازهای خود برای اتاق کودک تان انتخاب کنید.

 

چه نوع تختی برای کودکان مناسب است؟

قبل از اینکه اقدام به خریداری یک تختخواب برای کودک تان کنید، درباره این مورد فکر کنید که آیا می‌خواهید یک تختخواب با کیفیت و با دوام و چوبی بخرید که سال‌های زیادی کارایی خود را حفظ کند و درطول دوره کودکی تا نوجوانی فرزندتان بماند، یا می‌خواهید تختخوابی بگیرید که کیفیتی متوسط داشته باشد و بعد از چند وقت عوضش کنید. جواب این سوال بستگی به این دارد که شما چه بخواهید، برخی از والدین می‌خواهند که برای امنیت بیشتر، کودکشان در تخت‌های کوچکی بخوابد که ارتفاع کمتری هم دارند. مثلا برای یک کودک مدرسه‌ای، تخت فول سایز یا دوقلو اندازه‌ای امن و مناسب است.

تختخواب کودک قرار نیست فقط زیبا و قشنگ باشد. باید یکسری استاندارد هایی هم داشته باشد تا کودک تان خوابی راحت تر تجربه کند. رعایت این استاندارد ها اصلا سخت نیست و با رعایت نکاتی ساده اما مهم می توانید تختی مناسب انتخاب کنید.

ابعاد استانداردی برای تخت نوزاد وجود ندارد اما مهم ترین معیار برای آن طول قد و وزن نوزاد شماست. البته در حال حاضر تخت هایی چند منظوره وجود دارند که می توان از نوزادی تا نوجوانی استفاده کرد. این نوع تخت ها ابتدا برای نوزاد و سپس برای سن های کودک و نوجوان قابل استفاده است. تختخواب های نوزاد-نوجوان در نوزادی دارای لبه های بلندی هستند که با بالا رفتن سن کودک می توان لبه های آن را برداشت حتی ارتفاع تخت هم با بالا رفتن سن کودک شما قابل تنظیم است.

انواع سرویس خواب کودک کدام اند؟

سرویس های خواب کودک براساس اندازه تخت و سن کودک به صورت زیر است :

تختخواب کودک:

تختخواب کودک هم در عرض 70 و هم در عرض 90 تولید می شود. ابعاد آن به جثه کودک مانند قد و وزن او بستگی دارد.

طول تخت باید 20 سانتی متر بلند تر از قد فرزند شما باشد.

تختخواب های کودک در مدل ها و طراحی های متفاوت کلاسیک، مدرن، فانتزی و طراحی کودکانه تولید می شود که باتوجه به علاقه و سلیقه می توانید یکی از این مدل ها را انتخاب کنید.

 

تختخواب کلاسیک:

یکی از مرسوم ترین و متداول ترین انواع تخت کودک است که از قدیم تا الان وجود داشته است. این مدل تخت معمولا طرحی ساده و مستطیل شکل دارد و از جنس چوب است و محکم و بادوام است و چون اندازه استانداردی دارد تشک برای آن به راحتی پیدا می شود.

اما این مدل تختخواب غیرقابل تبدیل و بدون ویژگی اضافی است و نهایتا تا 2-3 سالگی کودک قابل استفاده باشد.

به طورکلی این مدل تختخواب کودک، دارای دیواره یا پهلوهای کاملا ثابت است و تا وقتی که کودک شروع به بالا رفتن از رو تخت کند مناسب او خواهد بود.

تختخواب کودک گرد:

این مدل تختخواب با طراحی منحصر به فردی که دارد گزینه ای خوبی برای والدین است. در این مدل که در مقایسه با تختخواب کلاسیک که مستطیلی است، کاملا گرد طراحی شده و هیچ گوشه ی تیزی ندارد در نتیجه ایمنی بالایی دارد و همچنین به دلیل طراحی خاص آن، قابلیت تبدیل به تخت نوجوان را ندارد و در نظر داشته باشید که پیدا کردن تشک برای آن یکی از چالش های این مدل است.

تختخواب چندمنظوره:

تختخواب قابل تغییر یا چند منظوره یک سرمایه گذاری درست و اقتصادی است که می تواند همراه کودک رشد کند. این مدل می تواند به عنوان یک تخت معمولی در اندازه کامل باشد و سپس با استفاده از یک کیت تبدیل، به یک تختخواب برای کودک یا نوجوان تبدیل شود. این مدل تخت به طرز باورنکردنی بسیار کاربردی است و می تواند سال های طولانی از آن استفاده کرد.

اما این مدل تخت کمی جاگیر و بزرگ است که نیازمند یک اتاق مجزا برای کودک تان می باشد. این تخت ها معمولا به صورت ست کامل سرویس خواب ارائه می شوند مانند کمد، دراور و بوفه و ترکیب مناسبی برای چیدمان اتاق هستند.

ابعاد استاندارد تختخواب نوزاد-نوجوان دارای 130 سانتی متر طول و 70 سانتی متر عرض و 35 سانتی متر ارتفاع زمین می باشد. بخش پایین آن توسط یک کمد کوچک پوشانده شده که این کمد قابلیت جابه جایی دارد و می توان بعد از چند سال آن را برداشت و به تخت بزرگ تری تبدیل کرد.

معمولا این کمد کوچک، طوری طراحی شده که به عنوان میز عسلی می شود از آن در کنار تخت استفاده کرد و میله های قسمت نوزادی هم همراه این بخش اضافی از تخت جدا می شود و به یک تخت معمولی نوجوان تبدیل می گردد. این مدل تختخواب برای خانواده های تک فرزند، ارزش سرمایه گذاری دارد.

Baby bed

تختخواب نوجوان:

تختخواب نوجوان در عرض 90 سانتی متر و طول 200 سانتی متر معمولا تولید می‌گردد که به تختخواب یک‌نفره نیز شناخته می‌شود. نوع دیگری از آن در عرض 120 سانتی‌متری است که به تختخواب یک‌ونیم نفره معروف است. تخت خواب یک‌نفره و  یک‌ونیم نفره برای جوانان و نوجوانان مناسب است که می‌توانید نسبت به جثه آن ها و فضای اتاق خواب، تخت دلخواهشان را سفارش دهید.
بیشتر بخوانید: چیدمان اتاق خواب نوجوان

تختخواب دو طبقه:

برای خانواده‌هایی که بیش تر از یک فرزند دارند، اختصاص دادن اتاق خواب‌های جدا به هر یک از فرزندان کار سختی به‌ نظر می‌رسد، اما در صورتی که دچار کمبود فضا کافی هستید می‌توانید از تختخواب دو طبقه استفاده کنید. خرید تختخواب‌های دوطبقه برای اتاق خواب‌های کوچک و یا اتاق‌خواب مشترک کودکان گزینه بسیار خوبی است.

ویژگی های تختخواب دو نفره

تخت دوطبقه استاندارد دارای 190 سانتی‌متر طول، عرض 100 سانتی‌متر با ارتفاع 165 سانتی‌متر است. آن را می توان به صورت آماده یا بر اساس اندازه اتاق به صورت سفارشی تهیه کنید. اندازه این مدل تختخواب باید با توجه به متراژ اتاق خواب و سن و قد افراد ساخته شود. اگر این تخت را برای کودکان می‌خواهید باید مقدار رشد کودک را در نظر بگیرید و اگر قصد خرید تخت برای نوجوانان دارید، بهتر است یک تخت بزرگ انتخاب کنید. در هرصورت انتخاب تخت باید با اندازه استفاده کننده آن متناسب باشد.

مقاله(تخت خواب دو طبقه) شاید برای شما مفید باشد.

معیار های انتخاب تخت خوب برای کودکان کدام اند؟

1.تختخوابی را انتخاب کنید که گارد و حفاظ امن و ایمن داشته باشد:

اولین نکته هنگام خرید تخت خواب کودک این است که از ایمن بودن آن مطمئن شوید. نوع مواد بکار رفته در آن را حتما بررسی کنید، چون عامل مهمی در دوام و ماندگاری آن است. برای کودکان نوزاد تختخوابی را انتخاب کنید که دارای میله های استاندارد باشد و فاصله های زیادی نداشته باشد، زیرا ممکن است دست و یا پای کودک مابین نرده ها گیر کند.

2.فقط به زیبایی تخت توجه نکنید. همیشه کارایی را نیز در نظر بگیرید:

مهمترین عنصر بعد از ایمنی، سبک تخت خواب است. تا آنجایی که می شود تخت مورد علاقه کودک را انتخاب کنید. اجازه دهید فرزندتان در انتخاب رنگ و طرح تخت خواب دخالت کند و تختی را انتخاب کند که دوست دارد. اما این نکته را در نظر داشته باشید که معیار طرح و رنگ باعث این نشود که کیفیت و جنس آن را فراموش کنید.

3.تخت‌هایی را انتخاب کنید که از مواد اولیه مرغوب ساخته شده باشند:

برای خرید یک تختخواب خوب باید به جنس آن نیز توجه کنید. زیرا کیفیت مواد بکار رفته در تخت عامل مهم در ماندگاری و دوام آن است. بیش تر تختخواب های کودک از مواد مختلفی مانند چوب طبیعی، مواد مصنوعی، آلومینیوم، برنج و غیره ساخته شده اما تخت خواب هایی از جنس چوب بهترین نوع آن ها است. زیرا طبیعی هستند و برای سلامتی کودک ضرری ندارد.

با این حال، بعضی از تختخواب ها هستند که با وجود اینکه چوبی اند اما مواد مصنوعی در آن ها بکار رفته است. پوست کودکان حساس است و ممکن است نسبت به مواد شیمیایی واکنش نشان دهد و سلامت پوست آن ها را به خطر بیندازد. از طرفی دیگر، در صورت برخورد کودک با بدنه فلزی تخت ممکن است آسیب جدی به کودک وارد شود. اما این ویژگی ها در مواد چوبی وجود ندارد.

4.به رنگ تخت و سرویس خواب نیز توجه کنید و به سراغ رنگ‌های تیره نروید:

بهترین رنگ برای تخت کودک، رنگ های روشن مانند طیف رنگی کرم تا استخوانی است. این رنگ ها، هم فضای اتاق را روشن می کند و هم در صورت کثیف شدن، لک ها را بهتر نشان می دهد.

تشک تختخواب کودک باید چگونه باشد؟

انتخاب تشک برای کودکان یکی از سخت ترین تصمیم های والدین است. چرا که کودکان حدود 12 ساعت از روز خود را به صورت متوسط بر روی تشک خود می گذرانند. به همین دلیل باید در انتخاب آن بی نهایت دقت کنید. تشکی که کودک شما بر روی آن می خوابد، باید عاری از هر گونه میکروب بوده و ضد حساسیت باشد.

برای کودکان و نوجوانان که اغلب وزن کمتری نسبت به بزرگسالان دارند، بهترین نوع تشک، تشک‌های طبی فنری است، زیرا علاوه بر استحکام و مقاومت بالا نرم هم هستند چرا که سختی بستر برای کودکان و نوجوانان در حال رشد، خشکی بدن را به همراه دارد. از تمام این ها که بگذریم کودکان علاقه خاصی به حالت فنری و ارتجاعی تخت دارند. به همین خاطر استفاده از تشک‌های نرم در آن‌ها حس بهتری ایجاد می‌ کند.

تشک‌هایی با جنس و کارایی خوب، گران قیمت هستند. ولی کیفیت خوب تشک، تضمین کننده سلامت و کیفیت خواب فرزندتان است.

می‌توانید برای کودکان کم سن‌تر، از روکش تشک استفاده کنید. روکش‌هایی که آب را پس نمی‌دهند تا تشک در معرض خیس شدن قرار نگیرد.

بهتر است تشک را حداکثر هر ۸ سال یک‌ بار تعویض کنید؛ زیرا بعد از این مدت تشک کارایی و کیفیت خود را از دست می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *